Forsiden          Newsfeed          Slang-ordbok          Søk i NIFS arkiv     

Bloggere trues med sensur
leftpunch-logo_510.jpg
Bloggen "Voldens sanne ansikt" blir stevnet for å navngi politimannen Trond Volden som morder etter at han i september tok livet av en mann i Trondheim.
Publisert: 03.04 - 2007 01:40 
Eugene Eijke Obiora kom den 7. september 2006 til sosialikontoret i østbyen av Trondheim, men vendte aldri hjem igjen. Etter heftige diskusjoner med saksbehandlere etter avslag på søknaden om nødhjelp, ble politiet tilkalt, og etter et basketak utenfor ble Obiora kvalt av politimannen Trond Volden, med tre andre politimenn som medhjelpere.

Politiet har siden gjort hva de kan for å dysse ned saken, og nå vil de stenge bloggen Left Punch fordi de navngir politimannen, melder Indymedia.

Nettavisen skrev i desember i fjor følgende om etterforskningen:

"Politi etterforsket nære kolleger
Spesialetterforskeren som gransker politimannen som tok livet av Eugene Obiora, var selv kollega med ham.
Eugene Obiora døde da han motsatte seg en pågripelse i Trondheim 7. september. Ifølge obduksjonsrapporten døde mannen sannsynligvis av kvelning.
To dager etter dødsfallet gjennomførte Spesialenheten for politisaker de første avhørene av de fire mistenkte betjentene. Nå går det fram at spesialetterforskeren som har ansvar for avhør av vitnene jobbet på samme arbeidsplass ved Trondheim politistasjon inntil for ett år siden."


Volden har tidligere vært i konflikt med renholderen Sophia Baidoo, som ble brutalt lagt i bakken mens hun var på jobb som renholder.
Fra Aftenposten:

"Politioverkonstabel Trond Volden var tiltalt for å ha sagt "svarte faen" under et basketak med renholderen Sophia Baidoo. Det skjedde i forbindelse med en identitetskontroll på hennes arbeidsplass i en bankfilial i Trondheim i 1999. Hun hadde uforskyldt utløst alarmen i filialen."

Volden ble frifunnet også i den saken.


 facebook    digg    reddit    del.icio.us    furl   

Topp
NO  US NOOppdatert for
12 år 187 dager 21 timer og 17 minutter siden:
4. juni 2009Democratic Underground, eller DU for kort, er nettets heftigste sted om du er interessert i amerikansk liberalistisk politikk. Med mer enn hundre tusen registrerte brukere og over 30 millioner postinger er det et av de mest populære forum på det amerikanske kontinent, og debatten holder høy kvalitet ettersom snittalderen på medlemmene er over 35 år. DU Wiki

Informed Comment - Juan Cole
Juan Cole er professor i historie og leder for Global Americana Institute.
Han kommenterer hendelsene i Midt-Østen i sin blogg, som har blitt et vanningshull for newsjunkies over hele verden.

Alternet - Larisa Alexandrovna
Hun driver nyhetsstedet Raw Story og blogger på huffingtonpost.com, og har et eget blogsted på www.atlargely.com. Hun deltar også i debatten på Democratic Underground som lala_rawraw.
NYTT: at-Largely er nominert til Best Political Coverage i Blog Awards.


Bradblog - Brad Friedman
Brad Firedman blogger om valgfusk og overgrep mot borgerrettighetene i USA. En skarp og gravende blogger det er verdt å få med seg.


Eschaton (Atrios) - Duncan Bowen Black
Atrios er en av de mest kjente bloggerne 'over there', og har mer enn 100.000 daglige treff. Han er tidligere kommentator på Air America radio, og er tilknyttet Media Matters Institute siden 2005.

H2O Man - Patrick O'Waterman
H2O Man poster også på Democratic Underground.

Rigorous Intuition - Jeff Wells
Jeff Wells er av få som kan skrive intelligent om temaer som UFOs, HAARP og andre 'konspirasjonsteorier' uten å ha det konspiratoriske verdensbilde som utgangspunkt. Han graver uansett tema, og kommer med mange kloke betraktninger.
Han poster på DU under nick Minstrel Boy.

Wake Up Call
Krigsveteraner fra østkysten i USA driver denne bloggen, som inneholder tanker om krig og USAs rolle i verdenspolitikken. Flere av disse er med i den ambulerende fredskampanjen Eyes Wide Open.

Lukery
Lukery blogger mest om Sibel Edmonds, og er en person i kretsen rundt henne. Bloggen er vel verdt å ta en kikk på.

Organized Rage
Organized Rage er en EU-relatert anglo-irsk blogg som skriver om livet fra arbeiderklassens perspektiv.


(Alt stoff fra NIFS kan fritt siteres, men det er fint om du tar med en link til oss)